Amsterdam,
24
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda wint IPE Award Duurzaamheid

Gisteren heeft het Vesteda Residential Fund de IP Real Estate Investor Awards gewonnen in de categorie Duurzaamheid (‘Best Use of Sustainability’).

Deze prijs werd uitgereikt op het jaarlijkse IP Real Estate Investor Forum & Awards, een international evenement dat wordt georganiseerd door Investments & Pensions Europe (IPE) om beleggers en/of fondsen in de vastgoedsector te belonen voor hun resultaten, transparantie en innovatie. De showcase IP Real Estate Awards werden gisteren in Londen uitgereikt gedurende het galadiner tijdens de avond van de dag waarop de conferentie plaatsvond. 2012 Is het eerste jaar waarop IP Real Estate ook niet-europese kandidaten heeft gepresenteerd, waarop kan worden gestemd.

IP Real Estate heeft professionals uit het vak uitgekozen als juryleden om een winnaar voor elke Award te selecteren. Ieder jurylid heeft punten toegekend aan de deelnemers en met de totaalscore heeft IP Real Estate bepaald wie er wint.

“Deze award is voor Vesteda opnieuw een bevestiging dat Vesteda voorop loopt in de implementatie van duurzaamheid en breder maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Luurt van der Ploeg, CFO van Vesteda die de prijs gisteravond in ontvangst nam. “Duurzaamheid wint nog steeds aan belang, dat blijkt uit onze nominatie voor Best Institutional Investor in de Benelux/France, waarop wij dit jaar nog niet hadden gerekend”. In deze categorie eindigde Vesteda als tweede met een eervolle nominatie.

Profiel Vesteda
Vesteda is een vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,5 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal zo’n 26.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda, waarin de portefeuille zich bevindt, liggen in de Randstad en in midden-Nederland.

 

Luurt van der Ploeg, CFO van Vesteda, neemt de prijs in ontvangst uit handen van Stefan Ziegler, Managing Director KGAL