Amsterdam,
05
juni
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda waardeert Nederlandse woningbeleggingsmarkt met een 7,6

Woningbelegger Vesteda waardeert de huidige marktomstandigheden voor woningbeleggers in Nederland met een 7,6. Dit is de overall-score van de vandaag gelanceerde Housing Market Indicator (HMI). De huidige score onderschrijft het positieve beeld van de marktomstandigheden op dit moment. De score wordt positief beïnvloed door een aantal gunstige economische factoren en door de ontwikkelingen op de woningmarkt. Tegelijkertijd zijn er duidelijke aandachtspunten op het vlak van duurzaamheid en de positie van huurders in het middensegment.

Met de HMI geeft Vesteda vanaf heden periodiek een beeld van de actuele situatie op de woningbeleggingsmarkt aan de hand van een 12-tal bepalende factoren. Er wordt niet alleen uitgegaan van economische- en woningmarktontwikkelingen maar ook de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de situatie van de Nederlandse (woon-)consument wegen mee. De markt van huurwoningen en de tevredenheid van huurders in het belangrijke middensegment van de woningmarkt komen ook terug in de HMI. Deze samenstelling van factoren, volledig opgebouwd en onderbouwd met openbare data, vormt daarmee een unieke indicator en een goede afspiegeling van de elementen die voor Vesteda als woningbelegger en voor andere investeerders van belang zijn.

Als beheerder van het grootste woningfonds van Nederland vindt Vesteda het belangrijk om de kennis over de Nederlandse woningbeleggingsmarkt te vergroten en om de transparantie te bevorderen. Met de Housing Market Indicator wil Vesteda daarom ook meer inzicht bieden in de actuele marktontwikkelingen en de belangrijkste trends.

Meer informatie over de Housing Market Indicator en de scores op de onderliggende factoren is te vinden op: www.vestedamarketwatch.com.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.