Amsterdam,
08
juni
2016
|
15:17
Europe/Amsterdam

Vesteda voegt drie nieuwe projecten toe aan acquisitiepijplijn

324 huurwoningen in Utrecht, Amsterdam en Den Bosch

Vesteda heeft drie overeenkomsten getekend voor in totaal 324 huurwoningen. Het gaat om projecten in Utrecht, Amsterdam en Den Bosch.

Nico Mol, directeur Acquisitions & Development bij Vesteda: "We zijn zeer verheugd met de verwerving van deze drie projecten. Het zijn stuk voor stuk uitstekende toevoegingen aan onze portefeuille.“

Het grootste project betreft de ontwikkeling en bouw van 235 huurwoningen in Utrecht. Hiervoor hebben Vesteda en Heijmans een turnkey overeenkomst gesloten. Het plan maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Kanaleneiland-Centrum in Utrecht. Door dit project wordt de transformatie van de wijk Kanaleneiland-Centrum versneld afgerond. Met een courante maatvoering en een relatief lage maandhuur positioneert het project zich concurrerend in het lagere middensegment van de Utrechtse huurmarkt. Start bouw van het project staat gepland voor het laatste kwartaal van 2016 en de oplevering vindt naar verwachting in 2018 plaats.

Het tweede project, De Schinkel, ligt in de Schinkelbuurt in Amsterdam-Zuid. Vesteda en Ten Brinke Groep hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de bouw van 64 huurappartementen op een plint waar zorgvoorzieningen in worden ondergebracht. Circa een derde van de appartementen wordt in het gereguleerde segment aangeboden. De overige appartementen worden in het middeldure huursegment aangeboden. Doelgroep is met name ouderen uit de wijk. De locatie binnen de ring aan het water en de omgeving zijn zeer aantrekkelijk en gewild. Oplevering vindt naar verwachting eind 2017 plaats.

De turnkey overeenkomst voor de verwerving van 25 huurappartementen aan de Goudsbloemvallei in Den Bosch sloot Vesteda met Goudsbloemvallei B.V. Dit is een samenwerking tussen Bouwgroep Moonen en Penners architectuur. Het betreft de transformatie van een bestaand kantoorpand naar 25 middeldure huurwoningen. Het wordt een opvallend en bijzonder appartementencomplex met ruime appartementen en balkons in een prachtige omgeving. Oplevering vindt naar verwachting plaats in 2017.

 

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.