Amsterdam,
14
december
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda verwerft 62 appartementen in Dordrecht

Vesteda heeft wooncomplex Paradium in Dordrecht verworven van Van Pelt Groep. Paradium bestaat uit drie woonblokken met in totaal 62 appartementen waarvan 32 nieuwbouwwoningen (2013) en 30 bestaande en deels gerenoveerde woningen.

Het complex ligt in de binnenstad van Dordrecht aan de Spuiboulevard. De appartementen hebben 2, 3 en 4 kamers en een balkon/loggia en een gemiddelde woonoppervlakte van 86 m2. Op het dak bevindt zich een fraaie daktuin van 1.000 m2 voor gemeenschappelijk gebruik.

Pieter Knauff, director Acquisitions Vesteda: “Complex Paradium ligt op een van de meest aantrekkelijke locaties in de binnenstad van Dordrecht, nabij het station en met goede (parkeer-) voorzieningen. De appartementen zijn zeer courant, goed afgewerkt en bieden, door de deels nog niet gerenoveerde woningen, potentie op huur- en waardegroei. Een uitstekende toevoeging aan onze portefeuille.”

Vesteda werd in deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en Buren Legal. Van Pelt Groep werd geadviseerd door Styn Wery Notaris en Verstegen Accountants.

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. €4 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 22.750 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. In 2015 boekte Vesteda met circa 200 medewerkers een resultaat van €316 miljoen.