Amsterdam,
03
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda vervroegt herfinanciering en sluit €600 miljoen nieuwe bancaire faciliteit

Samenvatting

Vesteda heeft vandaag een nieuwe €600 miljoen senior unsecured bancaire faciliteit afgesloten met een initiële looptijd van 5 jaar. De faciliteit zal worden benut voor de financiering van acquisities en wordt daarnaast gezien de huidige gunstige marktomstandigheden gebruikt voor vervroegde herfinanciering van kredietlijnen met oorspronkelijke looptijden tot 2016 en 2018.

Met het aangaan van deze nieuwe faciliteit realiseert Vesteda verdere optimalisering en flexibilisering van haar kapitaalstructuur door uitbreiding van haar bankengroep, verlenging van de gemiddelde looptijd van haar vreemd vermogen en een verdere verlaging van haar toekomstige rentelasten.

Naast deze herfinanciering heeft Vesteda onlangs haar CMBS programma beëindigd door vervoegde aflossing van de laatste uitstaande €300 miljoen aan CMBS obligaties. Hiermee is de transitie van Vesteda naar een corporate unsecured financieringstructuur vervroegd gerealiseerd.

“Wij zijn erg verheugd dat wij met deze transactie onze financieringsdoelstellingen voor versterking en flexibilisering van onze kapitaalstructuur verdere invulling hebben gegeven. De uitbreiding van de bankengroep, de overtekende inschrijving en de snelheid waarmee het herfinancieringproces werd doorlopen, onderstrepen Vesteda’s strategische koers, solide kredietprofiel en financiële slagkracht voor de toekomst”, aldus Hélène Pragt, CFO van Vesteda.

De financiering wordt verstrekt door ABN AMRO, BNP Paribas, Deutsche Bank, ING Bank en Rabobank. Rabobank treedt tevens op als coördinator en facility agent. Vesteda werd in deze transactie begeleid door financieel adviseur Kempen & Co.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.