Amsterdam,
15
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda verkrijgt Investment Grade Corporate Credit Rating en plaatst €300 miljoen bedrijfsobligatie

Samenvatting

Vesteda heeft recent een BBB-corporate credit rating met ‘outlook stable’ van Standard & Poor’s verkregen. Deze investment grade rating bevestigt o.a. de hoge kwaliteit van de Vesteda vastgoedportefeuille en de conservatieve financieringsstructuur van het fonds.

Deze corporate credit rating geeft Vesteda betere toegang tot de kapitaalmarkt voor uitgifte van bedrijfsobligaties. Hiervoor is een EMTN-programma (Euro Medium Term Notes) opgezet. Vandaag is onder het EMTN programma de eerste bedrijfsobligatie van Vesteda succesvol in de markt geplaatst. Vesteda is hierbij begeleid door de arrangerende banken ABN AMRO, BNP Paribas en Rabobank. De obligatie is genoteerd op Euronext Amsterdam.

De € 300 miljoen obligatie kent een looptijd van 5 jaar met een 1,75% rentecoupon. De uitgifte van de obligatie was ruim twee keer overtekend.

Op 8 mei heeft Vesteda reeds een € 100 miljoen Private Placement transactie met een 7-jaars looptijd afgesloten met Pricoa, een dochteronderneming van het Amerikaanse verzekeringsconcern Prudential.

“Wij zijn erg verheugd dat wij met deze transacties de verdere diversificatie van onze financieringstructuur hebben gerealiseerd. Met de toegang tot de kapitaalmarkt op basis van onze investment grade credit rating realiseren wij een belangrijke stap naar een flexibele corporate financieringstructuur, gericht op diversificatie en verdere verlaging van de financieringskosten”, aldus Gertjan van der Baan, CEO Vesteda.

Naast de BBB-credit rating blijft de AAA-rating van het resterende CMBS programma ongewijzigd. Deze rating is onlangs door de rating agencies Standard & Poor’s, Moody’s en Fitch Ratings herbevestigd.

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.