Amsterdam,
31
oktober
2016
|
11:03
Europe/Amsterdam

Vesteda tekent turnkey overeenkomst voor project in Purmerend

Vesteda heeft een turnkey overeenkomst gesloten met de Volendamse aannemer HSB voor de verwerving van 84 huurappartementen in Purmerend. Het project is gelegen in de wijk Wheermolen en betreft een ontwikkeling van BPD. HSB heeft het plan technisch uitontwikkeld en realiseert het appartementencomplex genaamd Apollo. De bouw van Apollo start begin december van dit jaar en zal naar verwachting begin derde kwartaal 2018 worden opgeleverd.

Het complex is 10 verdiepingen hoog en kent 2, 3 en 4 kamerappartementen met een woonoppervlakte tussen de 54 en 115 m2. Alle appartementen hebben een balkon op het zuiden of zuid-oosten. Op maaiveld is voor elk appartement een eigen parkeerplaats gereserveerd, de bergingen zijn op de begane grond gesitueerd. De appartementen worden in het middenhuursegment aangeboden. De appartementen liggen op loopafstand van het wijkwinkelcentrum en het station aan de lijn Amsterdam-Enkhuizen/Hoorn.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “We zijn zeer enthousiast over dit project. Apollo is een goede aanvulling op de bestaande portefeuille van Vesteda in Purmerend. Het is een goed appartementencomplex met royale appartementen en prima buitenruimtes. Purmerend ligt dicht bij Amsterdam en midden in het groen. De huurmarkt voor woningen in het middensegment in Purmerend is sterk.”

Ga voor meer informatie over het project Apollo naar www.vesteda.com.

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. €4 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 22.750 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. In 2015 boekte Vesteda met circa 200 medewerkers een resultaat van €316 miljoen.