Amsterdam,
22
maart
2017
|
10:02
Europe/Amsterdam

Vesteda tekent turnkey overeenkomst voor derde project in Schuytgraaf Arnhem

Vesteda heeft een turnkey overeenkomst gesloten voor de bouw van 54 eengezinswoningen in de stadsuitbreidingswijk Schuytgraaf in Arnhem. Het project Parnassushof wordt gebouwd door VolkerWessels onderneming Veluwezoom Verkerk Bouw uit Zevenaar. Oplevering vindt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 plaats. Inclusief Parnassushof heeft Vesteda in totaal 114 woningen verspreid over drie complexen in de wijk Schuytgraaf.

De eengezinswoningen zijn ontworpen door 4D Architecten en ontwikkeld door Vof Schuytgraaf veld 13, een combinatie van VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten en BPD. De woningen variëren in woonoppervlakte van 111m2 en 121m2. De woningen zijn energiezuinig en uitgerust met zonnepanelen.

De wijk Schuytgraaf is de jongste uitbreiding van Arnhem, gelegen aan de zuidwestkant van de stad. De bereikbaarheid van de wijk is goed, zowel richting de stad als richting de snelweg. Het project ligt nabij het station Arnhem Zuid en tegenover het winkelcentrum Arnhem Zuid welke nu in uitvoering is. Het plan ligt aansluitend aan de nieuwbouw van Rivers International School Arnhem, een internationale school voor basis- en voortgezet onderwijs.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Het project Parnassushof vormt een mooie aanvulling op de al bestaande woningportefeuille van Vesteda in Arnhem. Mede gezien het succes van onze projecten Lunahof en Helioshof in deze wijk hebben we besloten om te investeren in een derde project. De woningen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel goed in de portefeuille van Vesteda.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.