Amsterdam,
19
december
2017
|
10:51
Europe/Amsterdam

Vesteda tekent turnkey overeenkomst voor 202 woningen in Diemen

Vesteda heeft een overeenkomst gesloten voor de turnkey verwerving van in totaal 202 woningen in het project Punt Sniep in Diemen. Het project is een ontwikkeling van ABC Vastgoed en haar financiële partner Nedreim, is ontworpen door KCAP uit Rotterdam en wordt naar verwachting in de eerste helft van 2020 opgeleverd.

Punt Sniep is gelegen op een centrale en herkenbare locatie in Diemen, nabij de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep en op loopafstand van het winkelcentrum Diemenplein. Verder kenmerkt de locatie zich door de ligging in de Weespertrekvaart. Aan twee zijdes grenst water, waardoor het oogt als een schiereilandje.

Het project bestaat uit 202 woningen verspreid over 10 woonblokken, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530m2 aan commerciële ruimte. De woningen variëren in gebruiksoppervlakte van circa 52m2 tot circa 128m2 en bestaan uit voornamelijk appartementen aangevuld met een aantal stadswoningen.

Met een gemiddelde EPC van -0,107 sluit het project goed aan op de duurzaamheidsambitie van Vesteda. Om dit te realiseren zijn verschillende maatregelen toegepast, zoals PV-panelen en een duurzame installatie voor warmtevoorziening. Het gehele project wordt bovendien zonder gasaansluiting gerealiseerd. Centraal in het plangebied wordt verder een gemeenschappelijke tuin en een haventje gerealiseerd ter bevordering van de sociale cohesie tussen bewoners onderling en bezoekers.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Met de verwerving van Punt Sniep geeft Vesteda verder invulling aan de grote vraag naar vrije sector huurwoningen in Diemen en Amsterdam. Door de kleinschalige en tegelijkertijd stedelijke uitstraling van het project, de ligging in het water en het intieme binnengebied met (horeca-)voorziening krijgt Punt Sniep een eigen identiteit met een gevarieerd aanbod aan betaalbare huurwoningen in het middensegment. De locatie ligt op steenworp van Amsterdam, is goed ontsloten met het openbaar vervoer en is daardoor ook een aantrekkelijk alternatief voor woningzoekenden in de omgeving van de hoofdstad.”

Marcel Loosen, directeur planontwikkeling bij ABC: “Punt de Sniep is een winnend planconcept uit een prijsvraag van de gemeente Diemen, dat met veel passie tot stand gekomen is. Dat dit plan nu ook op lange termijn in één hand komt te liggen bij Vesteda, zien wij als een welkome borging van de continuïteit van dit samenhangend planconcept”.

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt €4,6 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 23.000 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. Over de eerste helft van 2017 boekte Vesteda met circa 200 medewerkers een totaal resultaat van €325 miljoen.

Over ABC Vastgoed

ABC Planontwikkeling, onderdeel van ABC Vastgoed Groep, is een conceptontwikkelaar, die zich primair richt op complexe binnenstedelijke ontwikkelingsvraagstukken. Daarbij is veelal sprake van functiemenging van wonen, werken, leren en ontspannen, waarbij uitdrukkelijk de relatie met de omgeving wordt opgezocht. ABC is landelijk actief in diverse grootschalige gebieds- en locatie ontwikkelingen. Samenwerking met verschillende partijen, passend bij de opgave, maakt hier integraal onderdeel vanuit.