Amsterdam,
01
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda stelt Erik van Langeveld aan als hoofd Asset Management

Samenvatting

Vesteda heeft Erik van Langeveld (1962) per 1 december aangesteld als hoofd Asset Management. Daarnaast hebben Asset Managers Liesbeth Janssen (1978) en Marieke Ranzijn (1980) de afdeling recent versterkt. Het aantal Asset Managers komt hiermee uit op zes personen. 

Erik van Langeveld heeft ruim 20 jaar ervaring in de vastgoedsector en heeft in de afgelopen vijf jaar diverse opdrachtgevers, waaronder Vesteda, geadviseerd op het gebied van tactische en strategische vraagstukken in het vastgoed, zoals rendementsoptimalisatie, due diligence trajecten, aan- en verkooptrajecten, hold/sell analyses, (her-)financiering en portefeuillestrategieën. Als hoofd Asset Management is Erik van Langeveld verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling Asset Management en Vesteda’s portefeuille in Rotterdam. Hij rapporteert aan Hans Touw die als directeur Portfolio Management verantwoordelijk is voor Portefeuille analyse en strategie, Asset Management en Dispositie.

Liesbeth Janssen is verantwoordelijk voor de portefeuilles in Noord-Brabant en Limburg. In de afgelopen 5 jaar werkte zij bij Staedion als Adviseur Vastgoed & Beleid. Marieke Ranzijn stuurt de portefeuilles in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland aan. Voor Vesteda was zij ruim 6 jaar als taxateur werkzaam bij Jones Lang LaSalle.

Hans Touw: “Ik ben zeer verheugd met deze recente aanstellingen. De afdeling Asset Management is weer op sterkte en kan zich volledig richten op de verdere optimalisatie en beoogde groei van de portefeuille. Vesteda richt zich op het midden huursegment in de economisch sterkere regio’s in Nederland.” 

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.