Amsterdam,
06
april
2022
|
20:17
Europe/Amsterdam

Vesteda review 2021: Een jaar dat nog in het teken stond van de COVID-19 pandemie

Op 6 april publiceerden wij ons Jaarverslag 2021. Een jaar dat nog in het teken stond van de COVID-19 pandemie.

Onze medewerkers werkten veel vanuit huis en fysieke ontmoetingen waren beperkt, behalve in de zomer. Tijdens de pandemie zagen we hoe veerkrachtig en flexibel we als organisatie zijn. We bleven huurders in financiële moeilijkheden ondersteunen met op maat gemaakte oplossingen en we matigden onze jaarlijkse huurverhoging.

De bezettingsgraad is terug op het niveau van voor COVID-19, ondanks een hogere opzeggraad, vooral in het hoge huursegment. Onze huurderstevredenheid was 7,0, waarmee we 10 basispunten beter presteerden dan de benchmark.

De bouw van onze nieuwbouwprojecten ging door, grotendeels volgens planning, en we hebben diverse complexen grootschalig gerenoveerd en verduurzaamd. Onze duurzaamheidsinspanningen zijn opnieuw beloond met een GRESB-rating van 5 sterren en onze financieringsstructuur werd door S&P beloond met een ratingupgrade van BBB+ naar A-.

We nodigen u graag uit om meer te lezen over de ontwikkelingen in 2021 en onze resultaten in ons online jaarverslag op www.vestedareport.com (Engelstalig).

Over Vesteda

Vesteda is een Nederlandse woningbelegger die zich richt op het middenhuursegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Vesteda heeft ruim 9,5 miljard euro belegd in Nederlands residentieel vastgoed. De verhuurportefeuille omvat ruim 27.000 woningen, hoofdzakelijk in economische sterke gebieden en grootstedelijke regio’s.