Amsterdam,
07
april
2021
|
18:01
Europe/Amsterdam

Vesteda review 2020: Een jaar met onverwachte uitdagingen

Op 7 april publiceerden wij ons jaarverslag 2020. Het jaar 2020 stond grotendeels in het teken van de COVID-19 pandemie. De uitbraak van het virus resulteerde in een wereldwijde crisis waarin regeringen verschillende extreme maatregelen moesten nemen, zoals (gedeeltelijke) lockdowns van steden en landen. De Nederlandse overheid kwam met een uitgebreid economisch steunpakket om zoveel mogelijk banen, inkomens en bedrijven te redden.

Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze huurders te helpen tijdens deze crisis. We boden op maat gemaakte oplossingen aan al onze huurders in acute financiële problemen en beperkten wederom onze jaarlijkse huurverhoging. Daarnaast heeft Vesteda diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

In 2020 verbeterde de algemene huurderstevredenheid van 6,9 in 2019 naar 7,1 in 2020 en scoorde daarmee hoger dan de benchmark (7,0). De bouw van onze nieuwbouwprojecten ging door tijdens de pandemie en onze financieringsstructuur toonde haar veerkracht tijdens deze crisis. We hebben de insourcing van de voormalige Delta Lloyd-portefeuille afgerond en we hebben met succes ons nieuwe ERP-systeem geïmplementeerd, inclusief de lancering van een nieuwe website, verhuur- en huurdersportaal. We hebben solide vooruitgang geboekt met onze ESG-doelstellingen en hebben opnieuw een GRESB-rating van 5 sterren behaald.

We nodigen u graag uit om meer te lezen over de ontwikkelingen in 2020 en onze resultaten in ons online jaarverslag op www.vestedareport.com (Engelstalig).

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.