Amsterdam,
08
april
2020
|
18:00
Europe/Amsterdam

Vesteda review 2019: Een jaar van consolidatie

Op 8 april publiceren wij ons jaarverslag 2019. Het jaar 2019 stond vooral in het teken van een verdere professionalisering van onze organisatie en dienstverlening, en het verbeteren van de kwaliteit van de portfeuille. Zo is gewerkt aan de inrichting en implementatie van een nieuw ERP-systeem, dat medio 2020 in gebruik wordt genomen. Hierdoor kunnen we onze portefeuille nog effectiever en efficiënter beheren. In 2019 is de kwaliteit van onze vastgoedportefeuille verder verbeterd door diverse nieuwbouwwoningen aan onze portefeuille toe te voegen, en door de verkoop van twee portefeuilles die niet meer aan onze investeringscriteria voldeden. Tevens is onze portefeuille verder verduurzaamd en hebben wij vooruitgang geboekt ten aanzien van onze ESG-doelen. Over 2019 is opnieuw een GRESB 5-sterrenbeoordeling behaald. Vesteda was bovendien in 2019 de eerste residentiële belegger die een groene euro-obligatie uitgaf. Deze uitgifte onderstreept onze ambities op het gebied van duurzaamheid en helpt een bredere groep investeerders aan te trekken.

We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen te blijven aanbieden. Om die reden werden in 2019 huurverhogingen voor de geliberaliseerde huurcontracten beperkt tot inflatie + 1.5%.

Het grootste deel van het jaarverslag werd geschreven vóór de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Vesteda heeft maatregelen genomen met betrekking tot de operationele activiteiten van de onderneming om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast bieden wij onze huurders een maatwerkoplossing aan als zij in acute financiële problemen komen vanwege de coronamaatregelen. Op onze website www.vesteda.com vindt u meer informatie over dit onderwerp.

We nodigen u graag uit om meer te lezen over de ontwikkelingen in 2019 en onze resultaten in ons online jaarverslag op www.vestedareport.com.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.