Amsterdam,
03
april
2019
|
07:39
Europe/Amsterdam

Vesteda Review 2018: positie in de kernregio’s en het middensegment van de Nederlandse woningmarkt verder versterkt

2018 was in veel opzichten een bijzonder dynamisch jaar. Een jaar waarin we grote stappen hebben gemaakt in de realisatie van onze strategische doelstellingen. Zo hebben we de omvang van onze portefeuille en onze exposure naar het middenhuursegment en de kernregio’s aanzienlijk vergroot en is de algemene huurderstevredenheid licht verbeterd. Ook hebben we flink geinvesteerd in de verduurzaming van onze portefeuille en ons fonds. Eind 2018 had 84% van onze portefeuille een groen energielabel en we hebben onze GRESB-score verbeterd naar het maximum van vijf sterren. Maar 2018 was ook een jaar waarin de beschikbaarheid van woningen in de grote steden verder onder druk is komen te staan en er in het nieuwe Klimaatakkoord een stevige ambitie is neergelegd om de totale Nederlandse woningvoorraad voor 2050 van het aardgas af te krijgen.

We nodigen u graag uit om meer hierover te lezen in de Vesteda Review 2018 en in ons online jaarverslag op http://www.vestedareport.com/.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.