Amsterdam,
20
oktober
2015
|
16:12
Europe/Amsterdam

Vesteda plaatst €300 miljoen obligatie met looptijd van 7 jaar en 2,5% rentecoupon

Samenvatting

Vesteda heeft vandaag onder haar EMTN programma een tweede obligatie in de markt geplaatst. De €300 mln obligatie kent een looptijd van zeven jaar met een 2,5% rentecoupon. De uitgifte van de obligatie was ruim overtekend. Vesteda is in deze uitgifte begeleid door de arrangerende banken ABN AMRO, BNP Paribas en Rabobank en door financieel adviseur AXECO. De obligatie zal een notering krijgen aan Euronext Amsterdam.

Deze transactie volgt op de €600 mln investering door internationale beleggers in april en de nieuwe €600 mln senior unsecured bancaire faciliteit die in juni van dit jaar is afgesloten. De opbrengst van deze obligatie uitgifte zal worden gebruikt om een bestaande bridgefaciliteit van €300 mln, die eind dit jaar afloopt, te herfinancieren. Hierdoor zullen alle herfinancieringsverplichtingen tot aan 2018 geadresseerd zijn.

“Wij zijn erg verheugd dat wij met deze transactie een tweede obligatie onder ons EMTN programma hebben uitgegeven. Onze financieringsstructuur is verder geoptimaliseerd, onze toekomstige interestlasten zijn verder verlaagd en de gemiddelde looptijd van ons vreemd vermogen is aanzienlijk verlengd door deze transactie. De bewezen toegang tot de internationale kapitaalmarkt voor zowel eigen vermogen als schuldtitels draagt bij aan onze groeiambitie en verbetert onze winstgevendheid met behoud van ons lage risicoprofiel”, aldus Hélène Pragt, CFO van Vesteda.

Vesteda heeft een BBB credit rating, welke onlangs nog door rating agency Standard & Poor’s is herbevestigd. Naar verwachting zullen de nieuw uitgegeven obligaties eenzelfde credit rating toegewezen krijgen.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.