Amsterdam,
04
juli
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vesteda koopt 73 nieuwe huurwoningen voor middeninkomens in Veenendaal en Oosterhout

Woningbelegger Vesteda heeft turnkey overeenkomsten gesloten voor 34 appartementen in Veenendaal en 39 eengezinswoningen in Oosterhout. Veenendaal is gekocht van ontwikkelende bouwer Frank van Woerden Vastgoed BV. Oosterhout is gekocht van een gerenommeerd Brabants bouwbedrijf. De bouw van beide projecten start respectievelijk in juni en september 2019. Oplevering vindt naar verwachting in de tweede helft van 2020 plaats.

De appartementen worden gerealiseerd nabij het centrum van Veenendaal. Het programma kent een gemiddelde oppervlakte van 92m². De eengezinswoningen worden gerealiseerd in de wijk Slotjes Midden van Oosterhout. De gemiddelde oppervlakte is 124m². Alle woningen zijn duurzaam en worden aardgasloos verwarmd.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Beide projecten voegen we graag toe aan onze portefeuille en geven invulling aan de sterke vraag naar huurwoningen voor middeninkomens. De ruime woningen in Veenendaal worden gerealiseerd op loopafstand van het centrum van Veenendaal en NS station Veenendaal Centrum. Oosterhout, gelegen tussen Breda en Tilburg, heeft een gunstige ligging ten opzichte van A27 en A59. De eengezinswoningen in dit project zijn onderdeel van een bestaande woonwijk met voorzieningen waar grootschalig wordt gerevitaliseerd.”

Frank van Woerden, directeur Van Woerden Vastgoed BV: “Het woongebouw is door een intern ontwerpteam, met eigen architect en modelleur, in BIM uitgewerkt. Door het samenstellen van een projectteam waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, wordt de kwaliteit gedurende het gehele (bouw)proces bewaakt en krijgt de eindgebruiker een kwalitatief hoogwaardig gebouw wat voldoet aan haar wensen en eisen.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.