Amsterdam,
23
februari
2016
|
11:12
Europe/Amsterdam

Vesteda koopt 55 huurappartementen in Haarlem

Vesteda heeft een turnkey overeenkomst gesloten voor de verwerving van 55 huurappartementen aan de Aziëweg in Haarlem. Het project is gelegen in de wijk Schalkwijk en betreft een voormalige ontwikkeling van woningcorporatie Pré Wonen die is overgenomen door HSB uit Volendam. HSB realiseert in totaal twee woontorens, Twister en Tango, waarvan Tango bestemd is voor de huursector (Vesteda) en Twister voor de koopsector. Tango zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 worden opgeleverd.

De woontorens krijgen met hun opvallende ronde vorm een markante uitstraling. Elke woonlaag bestaat uit vijf appartementen. Elk appartement heeft drie kamers met in totaal een gemiddelde woonoppervlakte van circa 90m2. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming en krijgen over de volle breedte een balkon. De appartementen worden in het midden huursegment aangeboden.

Twister en de Tango liggen op loopafstand van het wijkwinkelcentrum. Het openbaar vervoer rond deze locatie is prima geregeld. Zo zijn er busverbindingen met Amsterdam en Schiphol. En er is zelfs een snelle busverbinding met Amsterdam Zuid. Met de auto is de snelweg A9 binnen enkele minuten bereikbaar.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: “We zijn zeer positief over dit project. Tango is het eerste project van Vesteda in Haarlem. Het is een opvallende en bijzondere toren met goede appartementen en royale buitenruimtes in een parkachtige omgeving. De huurmarkt in Haarlem is sterk en er zijn maar weinig nieuwbouw huurprojecten.”

Ga voor meer informatie over het project Tango naar www.tangohaarlem.nl.

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de residentiële vastgoedsector in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. €3,7 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 23.000 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden Randstad en Noord-Brabant. In 2014 boekte Vesteda met ruim 200 medewerkers een resultaat van €136 miljoen.