Amsterdam,
22
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda koopt 2 woontorens in project OV Terminal in Breda van wooncorporatie AlleeWonen

Vesteda koopt twee, nog in aanbouw zijnde, woontorens aan de centrumzijde van het nieuwe station ‘OV Terminal’ in Breda van wooncorporatie AlleeWonen. De torens genaamd de Wachters bestaan uit in totaal 75 middeldure huurwoningen met bijbehorende parkeerplaatsen. Oplevering vindt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 plaats.

OV Terminal is één van de zes sleutelprojecten van gebiedsontwikkeling Via Breda. Het nieuwe station brengt reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier samen.

De woningen zijn verdeeld over vijf verdiepingen en zijn onderverdeeld in 2, 3 en 4 kamerappartementen. Alle woningen variëren in oppervlakte van circa 60 tot 130m2, beschikken over een buitenruimte en hebben een gemiddelde huurprijs van circa €900 per maand. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft onlangs toestemming gegeven voor deze transactie. Vesteda heeft de woningen verkregen via een openbare inschrijfprocedure.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: "Wij zijn zeer verheugd dat Vesteda als beste partij uit de inschrijvingsprocedure is gekomen en de woontorens van AlleeWonen mag overnemen. De appartementen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel perfect in de portefeuille van Vesteda. De appartementen worden straks in het middensegment verhuurd en de gemeente Breda is als derde stad van Noord-Brabant en een van de tien grootste Nederlandse gemeenten één van onze kernregio’s. De middelen die door deze verkoop beschikbaar komen zet AlleeWonen in ten gunste van de sociale huurwoningvoorraad."

Voor meer informatie over het project, ga naar www.dewachters.nl.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.