Amsterdam,
18
september
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Vesteda investeert in 171 nieuwe middenhuur appartementen in Groningen

 

Woningbelegger Vesteda heeft recent een koopovereenkomst gesloten met Van Omme & De Groot voor 171 huurappartementen in de energieneutrale wijk Westerwal in Groningen. Gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turnkey aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van de woningen. De woningen worden in het middenhuursegment aangeboden.

Nieuwbouwplan Westerwal ligt op een voormalig fabrieksterrein in de populaire Zeeheldenbuurt aan de westzijde van de stad Groningen. De appartementen variëren in grootte van ca. 48 tot 87 m2 en worden voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald. Naar verwachting wordt in het 1e kwartaal van 2020 een aanvang gemaakt met de realisatie van de appartementen.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Vesteda is verheugd om project Westerwal toe te voegen aan haar portefeuille. Door het gedifferentieerde programma kunnen we een brede doelgroep een aantrekkelijke, betaalbare én duurzame woning bieden ‘binnen de ring’, op 5 minuten fietsafstand van het centrum van Groningen en het Centraal Station.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.