Amsterdam,
09
december
2019
|
14:05
Europe/Amsterdam

Vesteda investeert in 153 nieuwbouw eengezinswoningen in Gouda, Dordrecht en Tilburg

Vesteda heeft met verschillende business partners turnkey overeenkomsten getekend ter verwerving van in totaal 153 nieuwbouw eengezinswoningen in project Willemsbuiten in Tilburg, Tromppark in Dordrecht en Westergouwe in Gouda.

De woningen in Willemsbuiten zijn verworven van een consortium van Synchroon en BPD en worden gerealiseerd door Van Wijnen. Heijmans Vastgoed is de verkopende partij voor project Tromppark. Het project Westergouwe is een deelontwikkeling in de gelijknamige gebiedsontwikkeling waarbij Heijmans Vastgoed B.V, gezamenlijk met VolkerWessels Vastgoed als ontwikkelende en verkopende partij optreedt.

Het project Willemsbuiten in Tilburg bestaat uit 42 eengezinswoningen die in grootte variëren tussen 116 en 121 m². In Willemsbuiten worden in totaal ca. 500 woningen gerealiseerd, het merendeel van de woningen is voor de particuliere koop. Zie voor meer informatie www.willemsbuitentilburg.nl.

Het project Westergouwe in Gouda bestaat uit 71 eengezinswoningen die in grootte variëren tussen 112 en 124 m2. De woningen komen in de nieuw te realiseren tweede fase van de uitbreidingswijk Westergouwe, waar in fase één al een aanzienlijk aantal eengezinswoningen zijn gerealiseerd. De uitbreidingswijk Westergouwe beoogt in totaal 4.000 woningen. De bouw zal naar verwachting eind 2019 starten, waarna oplevering naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 zal plaatsvinden. Zie voor meer informatie www.westergouwe.nl.

Het project Tromppark in Dordrecht bestaat uit 40 eengezinswoningen in de bestaande wijk Wielwijk. De woningen variëren tussen de 131 en 139 m2 en zijn daarmee ruimer dan de gemiddelde eengezinswoning. Hiermee speelt Vesteda in op de behoefte van grotere gezinnen aan een ruime woning in een stedelijk gebied. De bouw zal naar verwachting halverwege het tweede kwartaal van 2020 van start gaan, waarna de verwachte oplevering einde tweede kwartaal 2021 zal plaatsvinden. Zie voor meer informatie: www.hurenintromppark.nl.

Pieter Knauff, Director Acquisitions Vesteda: “Met de verwerving van deze 153 hoogwaardige, duurzame eengezinswoningen draagt Vesteda bij aan een oplossing voor de groeiende vraag naar betaalbare ruime woningen voor gezinnen in middelgrote steden. De locaties in Tilburg, Gouda en Dordrecht zullen zich de komende jaren ontwikkelen tot zelfstandige wijken met hoge omgevingskwaliteit, hebben tevens een goede aansluiting op de historische binnensteden, en zijn goed ontsloten via auto en OV naar omliggende grote steden.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.