Amsterdam,
05
februari
2018
|
17:02
Europe/Amsterdam

Exclusieve onderhandelingen over verwerving aanzienlijke Nederlandse woningportefeuille

Vesteda maakt bekend dat het in exclusieve onderhandelingen is met NN Group ("NN") over de verwerving van een ​​Nederlandse woningportefeuille van circa 7.000 eenheden voor een totaalbedrag van circa €1,4 miljard. NN en Vesteda zijn voornemens een transactie aan te gaan waarbij Vesteda de woningportefeuille verwerft in ruil voor participatierechten Vesteda (circa 75%) en een contante betaling (circa 25%).

De portefeuille bestaat uit een bestaande portefeuille van circa 6.000 woningen en een acquisitiepijplijn van circa 1.000 woningen, beide onderdeel van de voormalige woningportefeuille van Delta Lloyd. De portefeuille van Vesteda zal na deze transactie bestaan ​​uit ruim 28.000 woningen met een totale waarde van ruim €6,0 miljard.

De ondertekening van een bindende verkoop- en aankoopovereenkomst ("SPA") zal naar verwachting in de komende weken plaatsvinden. Afronding van de transactie wordt verwacht in april 2018, onder voorbehoud van een aantal voorwaarden.

Dit persbericht bevat voorkennis in de zin van artikel 7, lid 1, van EU-verordening nr. 595/2014.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.