Amsterdam,
06
juni
2019
|
09:27
Europe/Amsterdam

Vesteda en Van Wijnen tekenen nieuwbouwontwikkeling The OX in Amsterdam

Vesteda heeft met Van Wijnen de overeenkomst getekend ter verwerving van de nieuwbouwontwikkeling The OX in Amsterdam. NSI N.V. heeft het bestaande kantoorpand Osdorper Ban 2 verkocht aan Vesteda. Vesteda en Van Wijnen zijn een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling, sloop en realisatie van nieuwe appartementen en parkeerplaatsen op de locatie.

The OX zal bestaan uit 168 hoogwaardige appartementen en een ondergelegen parkeergarage. Van Wijnen, die naast de ontwikkeling ook de turnkey realisatie op zich neemt, zal naar verwachting begin 2020 starten met de bouw.

The OX wordt gerealiseerd in Amsterdam Osdorp, op de kruising van de Osdorper Ban en de Meer en Vaart, nabij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein. Het gebouw biedt 2-, 3-, en 4-kamer huurappartementen, allen voorzien van ruime balkons of terrassen. De appartementen variëren in grootte van 58-126 m², met een gemiddelde grootte van 70 m2. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten en ligt op een locatie die volop in ontwikkeling is.

Pieter Knauff, Director Acquisitions Vesteda: “Met de verwerving van nieuwbouwontwikkeling The Ox voegt Vesteda straks 168 aantrekkelijke, duurzame huurwoningen toe aan haar portefeuille en de Amsterdamse woningvoorraad. Het project zal grotendeels worden verhuurd aan mensen met een middeninkomen. Het is goed nieuws voor de stad dat we op deze locatie in Amsterdam betaalbare huren en haalbare plannen kunnen combineren.”

Frank Klomp, Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Midden: “Wij zijn zeer verheugd om in Amsterdam Nieuw West appartementen te ontwikkelen en realiseren voor het middensegment. Met deze ontwikkeling krijgt De Wildeman- en Blomwijckerbuurt de gewenste mix van woningtypologieën. In goed overleg met de gemeente Amsterdam is het plan The Ox ontwikkeld”.

Aqua Vastgoed en Capital Value begeleidden de partijen in hun samenwerking.

 

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Vesteda heeft in totaal circa €7,3 miljard belegd in residentieel vastgoed. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen. Deze woningen liggen hoofdzakelijk in economische sterke gebieden en grootstedelijke regio’s.

Over Van Wijnen

Van Wijnen is meer dan bouwen. Wij helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes.