Amsterdam,
08
juli
2015
|
10:34
Europe/Amsterdam

Vesteda en Van Wijnen realiseren 98 vrije sector huurwoningen in Diemen

Samenvatting

Vesteda en Van Wijnen Midden B.V. hebben een turnkey overeenkomst voor de realisatie van 98 appartementen en parkeerplaatsen in het middenhuursegment in het centrum van Diemen getekend. Aan het einde van dit jaar zal worden gestart met de bouw en de oplevering is naar verwachting eind 2016.

Het project ligt tegenover het vernieuwde winkelcentrum Diemen Centrum. Het NS-station Diemen bevindt zich op loopafstand en de A1 en A10 zijn in enkele autominuten bereikbaar. Het complex heeft een mooie mix van 2-, 3-, en 4-kamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlakte van circa 65 tot 115m2 en hebben een gemiddelde huurprijs van ongeveer €800 per maand. Alle woningen beschikken over een buitenruimte en een berging.

Vesteda en Van Wijnen Midden B.V. hebben het project in goed overleg met de gemeente Diemen ontwikkeld. Aqua Vastgoed B.V. begeleidde de partijen in hun samenwerking.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: “Het complex is een mooie aanvulling op onze portefeuille. Vesteda richt zich onder meer op groei van haar portefeuille in Amsterdam en omstreken. Diemen grenst als zelfstandige gemeente aan Amsterdam-Watergraafsmeer, Duivendrecht en Amsterdam-Zuidoost. Met de grote diversiteit en de locatie van dit complex kan Vesteda betaalbare huurwoningen bieden aan een brede doelgroep in de nabijheid van Amsterdam.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.