Amsterdam,
31
mei
2017
|
15:39
Europe/Amsterdam

Vesteda en Van Wijnen realiseren Fijn Wonen nul-op-de-meter woningen in Assen

Vesteda en Van Wijnen Noord B.V. hebben een turnkey overeenkomst gesloten voor de realisatie van 45 zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woningen van het Fijn Wonen concept. De nul-op-de-meter woningen, die gekenmerkt worden door lage energielasten, worden gebouwd in de nieuwbouwwijk Diepstroeten in Assen. Gekozen is voor de 301-modellen van Fijn Wonen die in het middensegment van de vrije sector huurmarkt zullen worden verhuurd.

Vesteda en Van Wijnen Noord B.V. hebben het project in goed overleg met de gemeente Assen ontwikkeld. Aqua Vastgoed B.V. begeleidde de partijen in hun samenwerking. Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “De verwerving van deze NOM huurwoningen sluit goed aan op onze hoge duurzaamheidsambities. De eengezinswoningen kennen een fraai ontwerp en worden gerealiseerd binnen de parkachtige en dorpse setting van Woonpark Diepstroeten. Een aantrekkelijke toevoeging aan onze portefeuille!” Peter Hutten, directeur Van Wijnen Noord B.V.: “Wij zijn zeer verheugd om voor Vesteda in Diepstroeten 45 NOM vrije sector huurwoningen te realiseren. Hierdoor krijgt de wijk de gewenste mix van woning typologieën en daarnaast draagt dit project bij aan onze landelijke duurzaamheidsdoelstellingen.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.