Amsterdam,
26
juli
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vesteda en Meacasa tekenen voor 31 energie-neutrale all-electric woningen in Heerhugowaard

Woningbelegger Vesteda heeft een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Meacasa uit Nijkerk voor de turnkey verwerving van 31 energie-neutrale all-electric eengezinswoningen. De woningen worden gebouwd in de nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard. De bouw is inmiddels gestart. Oplevering vindt naar verwachting in de eerste helft van 2019 plaats.

De woningen worden gerealiseerd in deelgebied Dotterbloem Erf van De Draai. Het gemiddelde woonoppervlakte van de woningen is 123 m². Het huurprijsniveau ligt in het middenhuursegment. De woningen zijn energiezuinig en worden gerealiseerd zonder aardgasaansluiting. Lautenbag Architectuur is verantwoordelijk voor de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de woningen.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Het project geeft invulling aan de vraag naar betaalbare huurwoningen in Heerhugowaard. Het centrum en station zijn goed bereikbaar en tegelijkertijd liggen deze duurzame woningen nabij het buitengebied. Een aantrekkelijke toevoeging aan onze portefeuille”.

Harold Pieters, oprichter en directeur van Meacasa: “Ook wij zijn erg content met Vesteda als betrouwbare en duurzame partner voor de afname van onze energie-neutrale woningen. Het is interessant om te zien dat Vesteda haar duurzaamheidsambities mede weet te verwezenlijken met één van onze duurzame projecten in het middenhuursegment. Of het nu gaat om koop- of huurwoningen; onze complete ontwikkelvoorraad is energieneutraal”.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.