Amsterdam,
13
juli
2015
|
10:34
Europe/Amsterdam

Vesteda en Lingotto realiseren 56 vrije sector huurwoningen in Amsterdam

Samenvatting

Woningbelegger Vesteda en ontwikkelaar Lingotto hebben afgelopen week een turnkey overeenkomst gesloten voor 56 appartementen en 45 parkeerplaatsen op het Zeeburgereiland in Amsterdam. De start bouw is naar verwachting september 2015 en de woontoren, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 worden opgeleverd.

De woontoren is onderdeel van Blok 1, een gezamenlijke ontwikkeling van Lingotto met de Alliantie, bestaande uit twee woontorens op een licht verhoogd parkeerdek. De turnkey overeenkomst heeft betrekking op de woontoren van negen lagen, die is ontwikkeld door Lingotto. Het ontwerp is van architectenbureau Studioninedots te Amsterdam. Alle 56 appartementen hebben drie kamers en variëren in oppervlakte van circa 65 tot 85 m2 en hebben een gemiddelde huurprijs van circa €900 per maand. De tweede toren van 15 lagen met 44 sociale huurappartementen en 44 middensegment huurappartementen is ontwikkeld door de Alliantie voor eigen verhuur.

Het Zeeburgereiland is één van de laatste grote ontwikkellocaties binnen de ring van Amsterdam.

Het Stedenbouwkundig Plan voor de Sportheldenbuurt, vroeger RI-Oostbuurt, maakt de bouw van circa 2.000 nieuwe woningen mogelijk. De Sportheldenbuurt wordt een levendige en diverse wijk met appartementen en stadshuizen, maar biedt ook ruimte aan scholen, kleine bedrijven en andere voorzieningen. De beide woonblokken staan op de hoek van dit plandeel aan de voet van de Schellingwouderbrug en met uitzicht op het IJ, de Oranjesluizen en Durgerdam. Het project speelt in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters op de woonmarkt, de één- en tweepersoons huishoudens, in Amsterdam.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: “De appartementen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel goed in de portefeuille van Vesteda. De onverminderd hoge druk op het middensegment in Amsterdam maakt deze investering zeer aantrekkelijk. De locatie is goed gelegen, nabij de stad met al haar voorzieningen, goed bereikbaar en met de rust van de natuur om de hoek.”

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. €3,6 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 23.000 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden Randstad en Noord-Brabant. In 2014 boekte Vesteda met ruim 200 medewerkers een resultaat van €136 miljoen.

 

Over Lingotto

Lingotto is een creatief bedrijf dat sinds 2000 succesvol is in transformatie en herontwikkeling van bestaande gebouwen en in nieuwbouw van nieuwe concepten, met name in Amsterdam. Op dit moment zijn we betrokken bij onder meer de transformatie van de oude Shell toren in Amsterdam Noord naar A’DAM, bij de ontwikkeling van World of Food in een oude garage in Amsterdam-Zuidoost en bij diverse woningbouwprojecten in de stad.