Amsterdam,
19
juni
2018
|
09:55
Europe/Amsterdam

Vesteda en Koopmans tekenen turnkey overeenkomst voor 55 woningen in Arnhem

Woningbelegger Vesteda heeft een overeenkomst gesloten met TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep voor de turnkey verwerving van 20 eengezinswoningen en 35 appartementen in de stadsuitbreidingswijk Schuytgraaf in Arnhem. Het is het vierde project dat Vesteda in de afgelopen jaren in deze wijk heeft verworven. Oplevering vindt naar verwachting in de tweede helft van 2019 plaats.

Het gemiddelde woonoppervlakte van de eengezinswoningen is 125m2 en van de appartementen 75m2. Het huurprijsniveau ligt in het betaalbare middenhuursegment. Het project ligt op loopafstand van treinstation Arnhem Schuytgraaf en het nieuwe winkelcentrum. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn dus gasloos. Koopmans realiseert de woningen volgens haar eigen woonconcept, waardoor diverse indelingen mogelijk zijn.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Het project sluit goed aan bij de toenemende vraag naar huurwoningen in het middenhuursegment in Arnhem. Het gevarieerde aanbod en de goed bereikbare locatie maakt het project daarnaast aantrekkelijk voor een brede doelgroep en is daarmee complementair aan onze eerder gerealiseerde eengezinswoningen in Schuytgraaf.”

Hans Smit, directievoorzitter Koopmans: “Samen met Vesteda hebben we kritisch gekeken naar het ontwerp van dit project en de uitstraling van het appartementengebouw en de woningen op elkaar afgestemd. Het past volledig binnen de totale wijk Schuytgraaf.”

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt €5,0 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 20.750 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij.

Over TBI-onderneming Koopmans

Koopmans Bouwgroep is onderdeel van TBI en ontwikkelt, bouwt en onderhoudt gebouwen waar mensen wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met een gezamenlijke omzet in 2017 van €1.710 miljoen.