Amsterdam,
16
januari
2024
|
16:43
Europe/Amsterdam

Vesteda en Heilijgers starten verduurzaming complex Bors van Waverenstraat

In onze opdracht verduurzaamt Heilijgers 95 eengezinswoningen gelegen aan de Bors van Waverenstraat en direct omliggende straten. Momenteel hebben deze woningen uit de jaren ‘30 gemiddeld energielabel F; na de verduurzaming zal dit minimaal een B-label worden.

Verduurzaming en onderhoud
De woningen worden goed geïsoleerd; er komt extra isolatie voor het dak, de vloer en de spouwmuren. De ramen worden voorzien van HR ++ glas en er worden zonnepanelen geplaatst door Zonneplan. Andere energiebesparende maatregelen zijn het aanbrengen van elektrische kookgroepen, tochtwering en mechanische ventilatie.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder meer uit buitenschilderwerk, het plaatsen van nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakkapellen.  Ook worden verouderde groepenkasten vervangen, de bergingen onderhouden en de tuinmuurtjes hersteld.

Over het complex
De 95 karakteristieke jaren ’30 woningen bevinden zich in de statige wijk Elsrijk West te Amstelveen en zijn gelegen in de Bors van waverenstraat, Ch. V. Montpensierlaan, Jan Benninghstraat, De Surmontstraat, vd Giessenstraat en Wolfert van Borsselenweg. Dankzij deze werkzaamheden krijgt elke woning een kwalitatieve upgrade en wordt het wooncomfort voor de huurders aanzienlijk verbeterd. De werkzaamheden zijn begin 2024 gestart en zullen eind 2024 afgerond zijn.