Amsterdam,
09
juli
2015
|
09:32
Europe/Amsterdam

Vesteda en Heilijgers realiseren 25 vrije sector huurwoningen in Leusden

Samenvatting

Vesteda en Heilijgers tekenden op 7 juli een turnkey overeenkomst voor de realisatie van 25 eengezinswoningen in het plan Princenhof in Leusden. De start bouw is half juli en de oplevering is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016.

De woningen zijn gelegen aan de rand van het centrum van Leusden. Zowel winkels als scholen bevinden zich op loopafstand. De locatie is zeer goed bereikbaar via de A28. Het centrum van Amersfoort is met de auto, het openbaar vervoer en de fiets goed bereikbaar.

De woningen variëren in oppervlakte van circa 110m2 tot 125m2, hebben een gemiddelde huurprijs van ongeveer €950 per maand en zijn met de achtertuinen op het zuiden georiënteerd. De woningen zijn geheel voorzien van een vloerverwarming eveneens op zolder. Hiermee wordt door middel van een lage temperatuur verwarming (LTV) optimaal verwarmd.

Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda: “De woningen zijn een uitstekende aanvulling op onze portefeuille. Leusden is een kernregio met weinig aanbod van middensegment grondgebonden huurwoningen van recent bouwjaar. Het is een kleinschalig maar aantrekkelijk project met een eigen identiteit die voornamelijk de doelgroep gezinnen en startende tweepersoonshuishoudens zal aanspreken. De woningen van het Heilijgers WoningConcept zijn zeer geschikt voor de doelgroep.”

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.