Amsterdam,
20
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda en Hecon tekenen aannemingsovereenkomst woningproject Amsterdam-Noord

Vesteda en Hecon hebben een aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 14 appartementen in het middenhuursegment in Amsterdam-Noord. Halverwege mei wordt gestart met de bouw en de oplevering is naar verwachting rond jaareinde. 

De 14 appartementen zijn gelegen in nieuwbouwwijk Elzenhagen in Amsterdam-Noord. Het complex ligt in een groene omgeving aan het water. De wijk is goed bereikbaar via de ringweg A10 en gelegen nabij de geplande metrohalte Nieuwe Leeuwarderweg-IJdoornlaan. Met de Noord/Zuidlijn, die naar verwachting in 2017 gereed is, bedraagt de reistijd naar station Amsterdam Zuid straks slechts iets meer dan een kwartier. De 3-kamer appartementen variëren in oppervlakte van 88 tot 93 m2 en hebben een huurprijs van ongeveer €900 per maand. De appartementen zijn efficiënt ingedeeld en beschikken over een afsluitbare buitenruimte en een berging en fietsenstalling op de begane grond. 

Nico Mol, director Aquisitions & Development bij Vesteda: “De appartementen passen op basis van regio, huurprijsklasse en energielabel goed in de portefeuille van Vesteda. De waardegroei is in Amsterdam en omgeving bovengemiddeld. De toekomstige Noord/Zuidlijn zal deze locatie in Amsterdam-Noord nog aantrekkelijker maken. Dit deelplan is een van de laatste bouwplannen in Elzenhagen Noord. Vesteda is al sinds 1993 betrokken bij de ontwikkeling van de Centrale Zone Amsterdam Noord, waar destijds gestart werd met eengezinswoningen in Jeugdland.” 

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.