Amsterdam,
21
november
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda breidt Leidse portefeuille uit met 134 appartementen

Vesteda heeft project Alpha in Leiden Lammenschans verworven. Alpha is ontwikkeld door Green Real Estate in samenwerking met BOGOR Projectontwikkeling en wordt turnkey gerealiseerd voor Vesteda door bouwbedrijf Waal. Alpha betreft een woongebouw met 17 verdiepingen en 134 courante appartementen van gemiddeld 80 m2 en commerciële ruimten op de begane grond.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “Met de verwerving van project Alpha geven wij verder invulling aan de uitbreiding en verbetering van onze portefeuille. De woontoren maakt onderdeel uit van de transformatie van de Lammenschansdriehoek, een voormalig bedrijfsmatig gebied dat de komende jaren transformeert naar een aantrekkelijk woongebied met een hoogwaardig en levendig stedelijk karakter. De relatief ruime woningen kunnen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding gepositioneerd worden in het middensegment van de vrije sector huurmarkt.”

 

De bereikbaarheid van de locatie is uitstekend. Het project ligt aan het Bètaplein, direct naast station Leiden Lammenschans. Vanaf dit station zijn er goede verbindingen naar Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. De Universiteit Leiden en het stadscentrum bevinden zich op fietsafstand. De ontsluiting naar de snelweg A4 is eveneens prima. Achter de Lammenschansdriehoek ligt het Rijn-Schiekanaal en polderpark Cronesteyn. Oplevering van het project is volgens planning voorzien in het eerste kwartaal van 2018.

Ga voor meer informatie over project Alpha naar www.vesteda.com.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.