Amsterdam,
05
september
2016
|
10:23
Europe/Amsterdam

Vesteda benoemt nieuwe director Acquisitions

Pieter Knauff volgt Nico Mol op

Vesteda heeft Pieter Knauff benoemd tot director Acquisitions. Hij is hiermee verantwoordelijk voor de realisatie van Vesteda’s portefeuillestrategie door middel van aankoop en verkoop van complexen en portefeuilles. Pieter Knauff volgt Nico Mol op die zich binnen Acquisitions volledig gaat richten op externe relaties en lopende projectontwikkelingen.

Sinds 1 januari 2015 versterkt Pieter Knauff het acquisitieteam van Vesteda in de rol van senior acquisiteur. Voor die tijd was hij geruime tijd werkzaam bij Van Herk Groep waar hij in de laatste twee jaar als Chief Investment Officer verantwoordelijk was voor directe vastgoedinvesteringsprojecten, waaronder (her)ontwikkelingen en acquisities van vastgoedbeleggingen. Pieter Knauff startte zijn loopbaan bij zakenbank Kempen & Co als Analyst Corporate Finance en later als Equity Research Analyst Property & Construction.

Gertjan van der Baan, CEO Vesteda: “Het belang van Acquisitions binnen Vesteda is in de laatste jaren enorm toegenomen. Vesteda heeft geen eigen ontwikkeltak meer en is voor de realisatie van nieuwe projecten afhankelijk van externe partijen, zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en gemeenten. Om die reden is in de afgelopen jaren onder leiding van Nico Mol met succes verzwaring en meer focus op Acquisitions aangebracht. Er staat een enthousiast en kundig team dat de acquisitiepijplijn in de afgelopen twee jaar met aantrekkelijke projecten heeft gevuld. Ik heb er vertrouwen in dat de afdeling Acquisitions onder leiding van Pieter Knauff deze positieve weg zal voortzetten.”

Over Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ca. €4 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 22.750 woningen. De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij. In 2015 boekte Vesteda met circa 200 medewerkers een resultaat van €316 miljoen.