Amsterdam,
02
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda acquireert en transformeert bestaand wooncomplex aan de Amsterdamse Zuidas

Samenvatting

Vesteda en woningcorporatie Rochdale hebben een koopovereenkomst gesloten voor een wooncomplex aan De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert. De levering heeft maandag 2 maart jl. plaats gevonden.

Het complex is gebouwd in 1963 en is fantastisch gelegen op het scharnierpunt van de Zuidas, de VU, het VUmc en Buitenveldert. Het complex ligt op een paar minuten lopen van NS station Amsterdam Zuid en ligt nabij de Ringweg A10 en daarmee in de nabijheid van luchthaven Schiphol, de Noord/Zuidlijn en de binnenstad van Amsterdam.

Het complex bestaat uit 154 appartementen en commercieel onroerend goed op de eerste verdieping en garages en bergingen op de begane grond. Het gebouw is in onverhuurde staat geacquireerd en is sterk gedateerd. Vesteda gaat het complex in het komende jaar transformeren tot een aantrekkelijk modern woongebouw in het midden huursegment. De oplevering is naar verwachting begin 2016.

Nico Mol, director Acquisitions & Development Vesteda: “Vesteda richt zich op zowel bestaande als turn-key verwervingen. De acquisitie van het bestaande complex aan de Boelelaan is een hele mooie toevoeging aan onze beleggingsportefeuille. De Zuidas kenmerkt zich door het hoge huursegment. Met de transformatie van het gebouw realiseert Vesteda aantrekkelijke appartementen in het midden huursegment. In het streven naar verduurzaming zullen investeringen worden gedaan waardoor het energielabel van het complex sterk verbetert van G naar B. De ca. 3,000 m2 kantoorruimte op de eerste laag krijgt een upgrading, waardoor het meer aansluit op het niveau van de Zuidas.

Tegelijkertijd krijgt het gebouw vanuit de gedachte van Life, Connect, Share, Create commerciële aanknopingspunten om het als concept succesvol te kunnen verhuren. Zo biedt de realisatie van een daktuin met grote terrassen extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. De garageboxen zullen deels worden opgewaardeerd tot ondernemerboxen; kleinschalige detailhandel die zorgt voor een aantrekkelijke plint”.

Ga voor meer informatie naar www.zuidapp.nl.

 Kijk verder voor meer info op www.vesteda.com of www.rochdale.nl

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.