Amsterdam,
09
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda acquireert 30 appartementen in Purmerend

Samenvatting

Vesteda en woningcorporatie Wooncompagnie hebben een koopovereenkomst gesloten voor wooncomplex De Ooievaar in Purmerend. Het complex uit 2008 ligt aan het water van de Where, telt 30 appartementen en parkeerplaatsen en is voorzien van energielabel A. 

De appartementen variëren van 98m2 tot 109m2, hebben 3 tot 4 kamers en worden verhuurd in het middensegment van de vrije huursector. Ieder appartement heeft een buitenruimte en separate berging. Het complex ligt in een groene omgeving nabij het stadscentrum, openbaar vervoer en diverse scholen.

Nico Mol, director Acquisitions & Development: “Onze aandacht gaat uit naar zowel de acquisitie van bestaande bouw als naar turn-key acquisitiemogelijkheden. Focus hierbij ligt op het midden huursegment in de economisch sterkere regio’s in Nederland. Purmerend ligt op een steenworp afstand van Amsterdam en de huren zijn zeer betaalbaar. De Ooievaar is hiermee dan ook een kleine maar mooie toevoeging aan onze portefeuille.”
 

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.