Amsterdam,
03
mei
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Theo Eysink benoemd tot commissaris Vesteda

Vesteda - Theo Eysink

De Buitengewone Vergadering van Participanten van Vesteda heeft unaniem ingestemd met de benoeming van de heer T.W. (Theo) Eysink (1966) als lid van het Supervisory Committee van Vesteda. De heer Eysink vult hiermee een vrijgekomen positie in het Supervisory Committee in als gevolg van het einde van de tweede en laatste termijn van de heer J.A. (John) de Die. Vesteda wil de heer de Die bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan en betrokkenheid bij de onderneming in de afgelopen acht jaar.

De heer Eysink is een zeer ervaren bestuurder met een sterke achtergrond in verschillende branches. Hij heeft een aanzienlijke staat van dienst als CFO van diverse bedrijven sinds 2000. Vanaf 2012 is de heer Eysink werkzaam bij KPN N.V., in eerste instantie als Executive Vice President Corporate Control en sinds april 2017 als Executive Vice President & CFO van de divisie Zakelijke markt van KPN. Verder heeft hij ruime ervaring in een toezichthoudende rol en is hij op dit moment lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Audit Committee van Stedin Holding N.V.

De benoeming van de heer Eysink als lid van het Supervisory Committee van Vesteda is per 1 mei 2019 ingegaan en is voor een periode van vier jaar. De zittingstermijn kan ten hoogste eenmaal voor de duur van dezelfde periode worden verlengd.

Met de benoeming van de heer Eysink bestaat het Supervisory Committee van Vesteda uit de volgende vijf leden: de heer P.J.W.G. (Peter) Kok (voorzitter), mevrouw S.N. (Seada) van den Herik, de heer H. (Hans) Copier, de heer J.G. (Jaap) Blokhuis en de heer T.W. (Theo) Eysink.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.