Amsterdam,
30
juli
2015
|
14:36
Europe/Amsterdam

Maarten de Groof benoemd tot commissaris Vesteda

Samenvatting

De Buitengewone Vergadering van Participanten van Vesteda heeft vandaag ingestemd met de benoeming van de heer M.M. (Maarten) de Groof als lid en tevens beoogd voorzitter van het Supervisory Committee van Vesteda.

Vesteda - Maarten de Groof

Met de toetreding van de heer De Groof wordt het Supervisory Committee versterkt met een commissaris die zich heeft bewezen in diverse leidinggevende (bestuurs-)posities waarvan enkele malen als CEO. Met zijn ervaring in de institutionele wereld en met investeren in en exploiteren van vastgoed is de heer De Groof goed in staat de dynamiek van portefeuille- en investeringsafwegingen die bij institutionele beleggers een rol spelen op waarde in te schatten en de juiste vertaalslag naar Vesteda te maken.

De heer De Groof is lid van de Directie en Chief Commercial Officer van Schiphol Group. In die rol geeft hij leiding aan de commerciële activiteiten van de luchthavengroep, onder andere aan de onderdelen Consumer Products & Services, Real Estate, Cargo en Airline & Passenger Marketing. Ook heeft hij verantwoordelijkheid voor een aantal buitenlandse activiteiten en de regionale luchthavens van de groep. Voordat de heer De Groof in dienst kwam bij Schiphol, was hij CEO en bestuursvoorzitter van ABN AMRO Verzekeringen. In de periode 2002 tot 2006 was hij directievoorzitter van Delta Lloyd Levensverzekering.

De heer De Groof is per direct benoemd voor een periode van vier jaar. De zittingstermijn kan ten hoogste eenmaal voor de duur van dezelfde periode worden verlengd.

De heer De Groof voorziet in het invullen van de vacature die is ontstaan na het vertrek van de heer Drost die recentelijk is afgetreden vanwege zijn benoeming tot managing director bij NPM Capital. Daarnaast zal de heer Pars zijn functie als commissaris van Vesteda per 1 augustus neerleggen gezien zijn benoeming tot directeur-bestuurder en bestuursvoorzitter bij woningcorporatie WonenBreburg. Het Supervisory Committee dankt Jeroen en Hans, mede namens de organisatie, voor hun inzet voor Vesteda en wenst hun veel succes bij respectievelijk NPM Capital en WonenBreburg.

Met de benoeming van de heer De Groof en het vertrek van de heer Drost en de heer Pars bestaat het Supervisory Committee van Vesteda uit vier leden: de heer C.A.M de Boo (voorzitter), de heer J.A. de Die, de heer P.J.W.G. Kok en de heer M.M. de Groof. Rekening houdend met het vertrek van de heer De Boo in mei 2016, zijn er op dit moment twee vacatures in het Supervisory Committee.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.