Amsterdam,
23
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Internationale beleggers investeren €600 miljoen in Vesteda

Allianz Real Estate, één van ’s werelds grootste vastgoedbeleggers, en een toonaangevende Aziatische institutionele belegger, investeren €600 miljoen in Vesteda, de grootste commerciële investeerder die zich volledig richt op Nederlandse woningen. De huidige participanten in Vesteda zijn Nederlandse institutionele beleggers.

Van de totale investering is €345 miljoen bestemd voor acquisities. Hiervan wordt €160 miljoen direct opgenomen en is €185 miljoen beschikbaar in de vorm van een commitment. De overige €255 miljoen is een herplaatsing door bestaande participanten. De transactie is een van de meest omvangrijke buitenlandse investeringen in Nederlandse woningen van de afgelopen jaren. Het eigen vermogen van Vesteda bedraagt na deze transactie €2,4 miljard.

 De vorig jaar aangestelde Managing Board van Vesteda – met CEO Gertjan van der Baan en CFO Hélène Pragt – ziet de investering door beide vooraanstaande partijen als bevestiging dat Vesteda een uitstekend platform is voor institutionele beleggers met een lange termijn beleggingshorizon die willen inspelen op de kansen die de Nederlandse woningmarkt biedt. Vesteda richt zich daarbij specifiek op het midden huursegment in economisch sterke regio’s in Nederland.

 CEO Gertjan van der Baan: “Wij zijn trots dat onze koers wordt onderschreven door deze twee vooraanstaande internationale investeerders. In de afgelopen periode is gewerkt aan versterking van onze interne property management organisatie en een verbetering van onze financieringsstructuur, waaronder het verkrijgen van een S&P BBB corporate credit rating. Daarnaast hebben wij het acquisitieteam uitgebreid om invulling te geven aan onze groeiambitie in zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Met deze stappen is het fundament gelegd voor verdere groei van onze portefeuille en winstgevendheid. Deze transactie is een grote stap voorwaarts in de realisatie van onze ambitie.”

 Vesteda werd in deze transactie begeleid door Kempen & Co, legal advisor Allen & Overy LLP en tax advisor PwC.  

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.