Amsterdam,
27
mei
2021
|
11:52
Europe/Amsterdam

Housing Market Indicator van Vesteda stijgt naar 7,2

Over het eerste kwartaal van 2021 waardeert woningbelegger Vesteda de marktomstandigheden voor woningbeleggers in Nederland met een 7,2. Dit is een stijging met 0,5 ten opzichte van het derde kwartaal in 2020.

De stijging ten opzichte van een halfjaar geleden wordt vooral veroorzaakt door economische factoren: de inflatie trekt aan en het werkloosheidspercentage is laag. Het overheidssteunpakket lijkt te werken, terwijl corona ons dagelijkse leven nog steeds beïnvloedt. Het herstel van de economie is kwetsbaar, zo blijkt onder meer uit het negatieve consumentenvertrouwen. De huizenprijzen blijven stijgen, grotendeels vanwege het oplopende woningentekort. Alleen in het hoge huursegment is een dalende vraag zichtbaar.

Enkele aanpassingen

Begin dit jaar werden twee van de drie duurzaamheidsfactoren van de Housing Market Indicator aangepast. De factor ‘energielabel’ werd vervangen door ‘CO2-uitstoot’ en ‘groene energie‘ werd ‘duurzame elektriciteit’. De CO2-uitstoot daalde in het afgelopen kwartaal enorm, terwijl de productie van duurzame energie juist flink steeg.

Meer informatie

Neem contact op met Erwin Evers voor meer informatie over de Housing Market Indicator van Vesteda en alle onderliggende scores.