Amsterdam,
05
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hélène Pragt benoemd tot CFO Vesteda

Samenvatting

Vesteda maakt bekend dat mevrouw Hélène Pragt (1966) is benoemd tot CFO van Vesteda tijdens de Bijzondere Vergadering van Participanten op 5 september jl. Samen met CEO Gertjan van der Baan vormt zij per 15 september 2014 de statutaire directie.

Hélène Pragt is de afgelopen jaren onder meer werkzaam geweest bij Achmea en Rodamco Europe/Unibail-Rodamco. Mevrouw Pragt heeft binnen deze ondernemingen diverse posities bekleed, waaronder Director Finance Unibail-Rodamco the Netherlands and Belgium en Directeur Financiën & Riskmanagement Achmea Centrale Dienstverlening. Daarnaast is zij sinds 2008 lid van de RvC en voorzitter van de Audit Committee van woningcorporatie de Alliantie.

In een reactie op de benoeming zegt Kees de Boo, voorzitter van de Supervisory Committee van Vesteda: “We zijn ervan overtuigd dat we met Hélène Pragt de juiste persoon hebben gevonden om de rol van CFO van Vesteda te vervullen. Hélène heeft ruime ervaring in het aansturen van een financiële organisatie en zal met haar uitgebreide kennis en ervaring het team verder versterken.” 

Profiel Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.