Amsterdam,
14
december
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Heijmans ontwikkelt en realiseert 377 woningen voor Vesteda

Heijmans en Vesteda hebben een turnkey overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen en realiseren van 377 huurwoningen. De woningen zijn gelegen in Berkel Enschot, Culemborg, Gorinchem, Pijnacker, Voorhout (gemeente Teylingen) en Zutphen. De woningen worden in de periode 2018 tot 2020 door Heijmans voor Vesteda gerealiseerd.

Met deze acquisitie breidt Vesteda op efficiënte wijze haar portefeuille uit met betaalbare huurwoningen op aantrekkelijke locaties in of nabij de grote Nederlandse steden. Het betreft een mix van 258 eengezinswoningen en 119 appartementen. Circa 90% van de woningen is in het midden huursegment gepositioneerd, 10% in het gereguleerde segment.

Alle woningen worden gerealiseerd met een A+++ energielabel en voorzien van zonnepanelen. De appartementen in Zutphen (Noorderhaven) zullen daarnaast al gaan voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normen zoals deze van kracht zullen worden vanaf 2020.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.