Amsterdam,
26
april
2016
|
14:40
Europe/Amsterdam

Credit Rating Upgrade voor Vesteda Residential Fund

De credit rating van Vesteda Residential Fund, het grootse commerciële woningfonds in Nederland, is onlangs door Standard and Poor’s verhoogd van BBB naar BBB+. De outlook van de credit rating blijft ongewijzigd ‘stable’.

Standard and Poor’s schrijft in haar rapport: “Het risicoprofiel van Vesteda als onderneming classificeren wij als ‘strong’, mede op basis van ons oordeel over de goed gepositioneerde woningportefeuille van Vesteda.”

“Met de verhoging van de credit rating is weer een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van de financiering van onze toekomstige groei en het verlagen van onze rentelasten. De credit rating weerspiegelt ons conservatieve financieringsbeleid en lage leverage, waarbij wij flexibiliteit behouden voor toekomstige groei,” zegt Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda.

De volledige mededeling van Standard & Poor’s over de Vesteda Credit Rating Upgrade is terug te vinden op onze website op de pagina Credit Investors.

Over Vesteda

Over Vesteda

Vesteda is een woningbelegger en -verhuurder die zich richt op duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een totale waarde van 9 miljard euro. De woningen van Vesteda liggen vooral in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s in Nederland.