Amsterdam,
16
juni
2022
|
13:23
Europe/Amsterdam

Vogelbescherming en Vesteda vernieuwen samenwerking voor een groene leefomgeving

Vogelbescherming Nederland en woningbelegger en -verhuurder Vesteda vernieuwden vandaag hun bestaande samenwerking. Sinds oktober 2018 werken beide organisaties al samen om de directe leefomgeving van bewoners én vogels te verbeteren. De ondertekening van de nieuwe overeenkomst vond plaats in House of Bird in het Diemerbos.

Vesteda en Vogelbescherming delen een missie, waarop de wederzijdse samenwerking is gebaseerd: natuurinclusief bouwen als norm, zodat de natuur wordt versterkt op plekken waar woningen worden gebouwd of gerenoveerd. Het gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk groen en voorzieningen voor vogels en vleermuizen toe te voegen aan de leefomgeving van mensen.

Groene woonomgeving

Met het aanleggen van groene daken, het inbouwen van neststenen en het vergroenen van de omgeving krijgen vogels en andere dieren, zoals vleermuizen, vlinders en bijen, hun leefomgeving in het stedelijk gebied terug. Vesteda en Vogelbescherming willen met het vernieuwen van de samenwerking andere partijen in de vastgoedbranche inspireren. Ook het vergroten van de bewustwording van huurders is een gezamenlijk doel. Zo ontvangen nieuwe Vesteda-huurders een vogelvriendelijk welkomstpakket en worden Vesteda-huurders uitgenodigd voor een vogelexcursie.