Amsterdam,
08
november
2021
|
17:47
Europe/Amsterdam

Vesteda-woningen in Schuilenburg knappen zienderogen op

Sinds augustus werkt BAM Wonen aan het verduurzamen van 116 Vesteda-woningen in de wijk Schuilenburg in Amersfoort. Vesteda neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om oudere huurwoningen in het middensegment te verduurzamen, en voor de lange termijn aantrekkelijk te houden voor mensen met een middeninkomen. 

Energielabel van D/E naar A

Er worden verschillende energiebesparende maatregelen uitgevoerd, zoals het isoleren van het dak en de spouwmuren, het aanbrengen van zonnepanelen en het plaatsen van kunststofkozijnen met HR++glas. Door deze maatregelen verandert het energielabel van deze woningen van D/E naar A. Een deel van onze huurders kan deze winter dus al profiteren van hun energiezuinige woning. De werkzaamheden worden in de eerste helft van 2022 afgerond.

Kwaliteitsverbetering

Naast energiebesparende werkzaamheden worden ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het plaatsen van nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakgoten en het herstellen van voeg- en metselwerk. Daarnaast wordt de stalen beplating aan voor- en achterzijde van de woningen vervangen. Dankzij deze onderhoudswerkzaamheden krijgt elke woning een zichtbare, kwalitatieve en esthetische upgrade.

Natuurinclusiviteit

Uiteraard wordt er natuurinclusief gewerkt. In afstemming met Vogelbescherming Nederland plaatst BAM Wonen onder meer permanente gierzwaluw- en vleermuiskasten in de kopgevels van de woningen. Wij willen vogels en vleermuizen namelijk ook graag een fijne plek bieden in deze wijk.