Amsterdam,
06
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vesteda vraagt AIFM-D vergunning aan

Op 30 mei heeft Vesteda haar aanvraag voor een AIFM-D vergunning ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee is Vesteda een voorloper binnen vastgoedfondsbeheerders in Nederland.

De AIFM-D introduceert binnen Europa een geharmoniseerd kader voor het financiële toezicht op beheerders van beleggingsinstellingen die niet kwalificeren als UCITS. De AIFM-D is gericht op meer transparantie richting investeerders en toezichthouders, en een versterking van de financiële stabiliteit.

Ruud Spee, directeur Fund Management over de aanvraag: “Vesteda ziet de AIFM-D vergunning als een kwaliteitsstempel dat onderscheidend zal werken in de markt. Vandaar dat wij geopteerd hebben voor het zo vroeg mogelijk starten van het aanvraagtraject bij de AFM. De afgelopen anderhalf jaar heeft Vesteda zich goed voorbereid op deze nieuwe regelgeving. Het selecteren van een bewaarder was één van de grootste uitdagingen. Wij zijn blij dat wij Intertrust hebben kunnen selecteren als de beoogde bewaarder vanuit AIFM-D perspectief. In de projectfase zijn we ook op professionele wijze ondersteund door KPMG en Stibbe, zodat we de aanvraagprocedure met veel vertrouwen tegemoet zien.”

Profiel Vesteda
Vesteda Investment Management is een ondernemend vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van Nederlandse institutionele beleggers (met name pensioenfondsen). Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt zo’n € 4,0 miljard. De verhuurportefeuille omvat in totaal ruim 25.000 woningen. De kerngebieden van Vesteda liggen in de Randstad en Noord-Brabant.