Amsterdam,
15
april
2020
|
11:30
Europe/Amsterdam

Vesteda verwerft opnieuw nieuwbouwproject in Gouda

Midden in Gouda, rond het karakteristieke voormalige Sint Jozef-ziekenhuis, ontwikkelt AM onder meer 72 nieuwbouwappartementen voor Vesteda. Deze woningen zijn bestemd voor verhuur aan middeninkomens en variëren van 51 tot 95 m2. Project Goudshof wordt gerealiseerd door Van Wijnen. In de zomer van 2022 kunnen de eerste huurders hun intrek nemen in de appartementen.

De overeenkomsten tussen Vesteda, AM en Van Wijnen werden vorige week door deze drie partners ondertekend. Pieter Knauff, director Acquisitions, reageert: ”Vesteda richt zich op het investeren in betaalbare middenhuurwoningen op centraal gelegen locaties in Nederland, zoals Gouda. De verwerving van het project Goudshof volgt vrij snel na onze investering in 71 eengezinswoningen in Westergouwe.”

Betaalbaar en duurzaam wonen voor middeninkomens

Alle woningen van Vesteda zijn bestemd voor verhuur aan mensen met een middeninkomen. De huurprijsontwikkeling van de 12 kleinste woningen is voor de komende 15 jaar vastgesteld op maximaal 1% boven inflatie per jaar. Het project voldoet aan de wettelijke duurzaamheidsnorm en wordt niet aangesloten op aardgas, maar voorzien van een warmte-koude-installatie.

Blijven investeren

Knauff: “Vesteda vindt het belangrijk dat er ondanks de huidige onzekere tijden wordt geïnvesteerd in huurwoningen voor middeninkomens. De huurmarkt voor deze specifieke doelgroep is in Nederland nog steeds veel te klein. Het is goed nieuws voor Gouda dat er weer 72 aantrekkelijke huurwoningen aan het Goudse woningbestand worden toegevoegd.”