Amsterdam,
14
oktober
2022
|
08:59
Europe/Amsterdam

Vesteda verwerft 78 Haagse middenhuurappartementen van Lingotto

Projectontwikkelaar Lingotto heeft het nieuwbouwproject LOOS met 78 middenhuurappartementen verkocht aan Vesteda. LOOS wordt gerealiseerd door Plegt-Vos uit Utrecht. Het ontwerp is van de hand van AAARCHITECTEN.

Het appartementencomplex LOOS komt te liggen in de Haagse wijk Loosduinen en bestaat uit 23 tweekamerappartementen en 55 driekamerappartementen, variërend van circa 50-80 m2. De appartementen worden ontsloten met een galerij rond een binnenhof en hebben ieder een privé-buitenruimte (balkon of loggia) aan de straatzijde. Onder het complex ligt een parkeergarage met 52 parkeerplaatsen.

Partijen waren al geruime tijd met elkaar in gesprek. Door politieke en economische omstandigheden kwam de haalbaarheid onder druk te staan. Pieter Knauff, chief investment officer van Vesteda, vindt het om die reden bijzonder dat deze acquisitie uiteindelijk toch tot stand kon komen. “Het getuigt van wil, ondernemerschap en vertrouwen van alle betrokken partijen dat we dit project tóch van de grond hebben gekregen.”

Lingotto heeft het bouwkavel verworven van de Protestantse Kerk Den Haag. De ‘Ontmoetingskerk’ uit 1969 wordt gesloopt. De kerk is sinds 2013 niet meer in gebruik. Martijn Bakker, partner bij Lingotto: “We zijn erg blij met een onherroepelijke Omgevingsvergunning, waardoor we nu echt kunnen gaan bouwen”. 

De start van de bouw staat gepland op 1 mei 2023. Met een verwachte bouwtijd van 18 maanden wordt het project eind 2024 opgeleverd. De verhuur van de appartementen start naar verwachting begin 2025. De 78 appartementen vallen in het middenhuursegment. Met de gemeente Den Haag is daarnaast afgesproken dat voor 80% van de appartementen een langjarig gereguleerde middenhuurprijs geldt. LOOS draagt daarmee bij aan het realiseren van meer betaalbare huurwoningen in Den Haag.

Bart Kuipers, commercieel directeur Plegt-Vos, is verheugd over de constructieve samenwerking tussen partijen. “Door gezamenlijk ondernemerschap en transparantie is deze transactie tot stand gekomen, ondanks sterk stijgende bouwprijzen en materiaalschaarste. Dat geeft ons vertrouwen in een succesvolle bouwperiode met als resultaat een prachtige plek voor de nieuwe huurders van Vesteda.”

LOOS ligt aan de Aaltje Noordewierstraat met een wijkwinkelcentrum op 400 meter loopafstand. Het strand van Kijkduin is binnen 10 minuten per fiets bereikbaar. Meerdere tramverbindingen (richting centrum en strand) zijn binnen loopafstand aanwezig.