Amsterdam,
29
juli
2021
|
15:33
Europe/Amsterdam

Vesteda verstuurt stook- en servicekostenafrekening voortaan digitaal

Onze huurders ontvingen hun jaarlijkse afrekening van de stook- en servicekosten nog steeds per post. De introductie van een nieuw administratiesysteem in juni 2020 maakte het mogelijk om de afrekening van de stook- en servicekosten vanaf heden bijna volledig te digitaliseren. Het digitaal verzenden van de afrekening kent een aantal voordelen. Het proces wordt efficiënter ingericht wat bijdraagt aan verhoging van de kwaliteit. Bij de afrekening wordt een betaalverzoek meegestuurd, zodat de factuur met een paar muisklikken kan worden betaald. En de digitale verzending scheelt ons het versturen van 20.000 brieven, dus draagt ook bij aan een beter milieu.

Het inrichten van een nieuw administratiesysteem zorgde voor een flinke vertraging in de afrekening van de stook- en servicekosten over 2019 en 2020. Op 1 juli 2021 had 42% van onze huurders een afrekening per post ontvangen. Dit percentage ligt al veel hoger dan vorig jaar toen het overzetten van data van verschillende oude systemen naar het nieuwe systeem voor extra vertraging zorgde. Naar verwachting zorgt de digitale verzendingsmogelijkheid ervoor dat volgend jaar de grootste hoeveelheid afrekeningen daadwerkelijk voor 1 juli 2022 kan worden afgehandeld.

Inmiddels heeft 80% van onze huurders zich met een e-mailadres bij ons aangemeld, de andere huurders wordt gevraagd om zich via Mijn Vesteda aan te melden met hun e-mailadres. Huurders zonder e-mailadres blijven de afrekening per post ontvangen.