Amsterdam,
19
oktober
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vesteda verlengt aanbod voor maatwerkoplossingen bij huurbetalingsmoeilijkheden

Huurders met een sterke inkomensterugval vanwege recent aangekondigde maatregelen van het kabinet kunnen zich wederom bij Vesteda melden voor financiële maatwerkoplossingen.

Op 13 oktober 2020 nam het kabinet opnieuw een aantal strenge maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Vooral bedrijven, toeleveranciers en medewerkers in de horeca ondervinden hiervan de financiële gevolgen. Vesteda vraagt huurders die huurbetalingsproblemen verwachten om zich vroegtijdig te melden. Hierdoor kan op tijd en in onderling overleg naar een goede, financiële maatwerkoplossing worden gezocht. Wij willen u graag ondersteunen en hopen uiteraard dat u niet alleen financieel, maar ook fysiek, gezond bent en blijft.

Financiële maatwerkoplossingen

Op dit moment is nog onbekend hoe de verspreiding van het coronavirus zich verder ontwikkelt. Wel zeker is dat een eigen plek om te wonen of te werken belangrijk is. Om die reden biedt Vesteda, net als in maart 2020, maatwerkoplossingen aan voor huurders die worden geconfronteerd met een sterke inkomensterugval vanwege de strengere maatregelen van het kabinet. Daarbij kan gedacht worden aan het treffen van een passende betalingsregeling of er wordt in overleg gezocht naar een woning die beter past bij het huidige maandinkomen. In het voorjaar meldden 250 huurders, ongeveer 1% van het totaal aantal huurders, zich bij Vesteda voor een maatwerkoplossing.

Overheidssteun

De overheid ondersteunt nu ook weer met een steun- en herstelpakket. Alle informatie hierover is te vinden op de website van de overheid. Mocht u desondanks niet aan uw betalingsverplichtingen kunnen voldoen, neem dan contact op met Vesteda, via collections@vesteda.com of telefonisch via: 088 - 456 16 56 en kies vervolgens voor optie 1-3-1. Meer informatie over onze corona-maatregelen vindt u op onze website.