Amsterdam,
13
september
2023
|
08:03
Europe/Amsterdam

Vesteda verhuurt steeds meer woningen aan mensen met een maatschappelijk beroep

In het onlangs opgeleverde Haagse nieuwbouwcomplex De Regent werkt een derde van de nieuwe huurders in het onderwijs, ziekenhuis, bij de politie of brandweer. In De Cavaliere in Helmond heeft een kwart van de nieuwe huurders een sleutelberoep. Ook dit appartementencomplex werd in 2023 opgeleverd. De verhuur- en marketinginspanningen van Vesteda om dit jaar meer huurders met een maatschappelijk beroep aan te trekken werpt zijn vruchten af.

Pilot in Amsterdam
Vorig jaar startte Vesteda met een pilot in Amsterdam. Kandidaten met een maatschappelijk sleutelberoep kregen vanaf 1 januari 2022 voorrang bij het toewijzen van een betaalbare woning in de Midden Akerveldsepolder in Amsterdam Nieuw West. Door buurtbewoners werd positief gereageerd op deze pilot. Inmiddels is dit standaardbeleid in deze Amsterdamse wijk.

Voorrang voor keyworkers bij nieuwbouwcomplexen
In 2023 maakte Vesteda het benaderen en selecteren van mensen met een sleutelberoep tot een van de prioriteiten bij de verhuur van nieuwbouwcomplexen. Vesteda vindt het belangrijk dat verpleegkundigen, leraren, brandweerlieden en politieagenten in hun eigen stad (kunnen blijven) wonen. Na de nieuwbouwcomplexen in Den Haag en Helmond wordt in november van dit jaar nog een complex opgeleverd waar keyworkers voorrang krijgen: The Ox in Amsterdam.

Criteria
Kandidaten met een maatschappelijk beroep moeten zich inschrijven voor een woning via de verhuurwebsite van het complex en relevante documenten aanleveren, zoals een vast arbeidscontract, of een tijdelijk contract voor minimaal 1 jaar, van minimaal 28 uur per week. Uiteraard moet ook worden voldaan aan de inkomenscriteria voor deze appartementen. Een structurele onregelmatigheidstoeslag telt volledig mee bij het berekenen van het maandelijkse bruto-inkomen.