Amsterdam,
10
maart
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Vesteda treft voorzorgsmaatregelen in verband met coronavirus

Op basis van de RIVM-richtlijnen neemt Vesteda een aantal voorzorgsmaatregelen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Medewerkers van Vesteda hebben immers veelvuldig contact met (toekomstige) huurders, bijvoorbeeld tijdens reparatiewerkzaamheden, bezichtigingen, voor- en eindinspecties.

Vesteda heeft medewerkers gevraagd om handcontact te vermijden, minimaal twee meter afstand van elkaar te houden, na elke afspraak de handen te wassen met zeep en -als het mogelijk is- afspraken telefonisch af te handelen in plaats van face-to-face.

Specifieke voorzorgsmaatregelen
Het RIVM vraagt terugkerende bezoekers uit risicogebieden, die verkoudheidsverschijnselen hebben, om sociale contacten te vermijden. Ook inwoners van Noord-Brabant worden verzocht om sociale contacten te vermijden. Om die reden worden bij deze huurders reparaties en bezichtigingen uitgesteld. Voor spoedreparaties wordt in overleg met de huurder naar een goede oplossing gezocht. Voor- of eindinspecties kunnen wel doorgaan maar vinden via videobellen plaats.